dimarts, 1 de maig del 2012

III Jornada de dinamitzadors


El proppassat 26 d’abril a l’auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat i amb motiu del 28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, es va dur a terme la III Jornada de Dinamitzadors de Prevenció́ de Riscos Laborals de Costa de Ponent.
Com podeu veure el logotip de la Jornada és un mapa dels tres SAP que recorda a Pangea envoltat de mar,  qui sap si amb els taurons de la privatització. Ens agradaria que el missatge del dibuix expressi la indivisibilitat dels SAP en una DAP Pangea i, tant de bo, aguanti l’embranzida tectònica “reformulativa” de l’ICS i, si s’ha d’acabar esmicolant, que ho faci en una escala de temps geològic.
En aquesta jornada, entre d’altres coses, es van presentar els resultats sobre l’activitat preventiva, que una auditoria externa va realitzar a l’ICS. Ens van explicar que els resultats de la Direcció d’Atenció Primària (DAP) Costa de Ponent han estat satisfactoris, encara que hi ha algunes coses a millorar.
Un dels aspectes valorats positivament en aquesta auditoria és la figura dels dinamitzadors. Creiem que és el moment de donar un pas endavant per a la IV Jornada i, els dinamitzadors, han de tenir un paper més rellevant participatiu. Les aportacions realitzades pels dinamitzadors en el torn de preguntes, després de les intervencions, fa més necessària la posada en comú d’experiències així com de problemes, neguits i solucions. Cal donar-los veu.
Considerant que és una jornada amb motiu del 28 d’abril, hauria de ser una jornada oberta també a la participació activa dels sindicats, i traspassar el caire unidireccional que ha tingut fins ara.
Per què no obrir aquesta trobada anual a més participació? I així compartir un objectiu comú: la Seguretat i la Salut en el Treball.
Tots guanyarem, ja què la prevenció a l’empresa no sols és responsabilitat de les persones que fan la gestió. Tots som els que farem que el nostre treball sigui segur i saludable. Per acabar i a tall d’exemple, en el cas del rentat de mans, per una banda cal disposar d’instal·lacions amb aigua, sabó i paper per eixugar-se i, per l’altre cal que les persones ens rentem les mans... o algú pensa que li han de venir a rentar?