dijous, 25 d’abril del 2013

Discapacitats i discriminats


Sembla que l’ICS, en lloc de protegir-se, abraci les polítiques neoliberals que envaeixen Europa i els EUA, de manera que les seves actuacions, retallades "a dojo" i les seves instruccions, semblen que no vagin adreçades a persones sinó a objectes o, millor dit, "bioobjectes".

Tants esforços que fa el govern #noCiU en allunyar-se de la dreta PPera resulta que són de la mateixa corda en moltes polítiques que aplica el Gobierno, com la proposta d’altes indiscriminades sense visita mèdica. La qüestió és que les persones vagin malaltes a treballar.

L'ICS també s'apunta a la discriminació de les persones discapacitades que treballen o volen treballar a la sanitat pública, imitant al Ministeri de Sanitat com en el cas del metge Arturo Pedrero, expulsat del MIR.
El proper diumenge 28 d’abril aplicarà, sense cap mena de vergonya, una discriminació envers a companyes i companys que pateixen una discapacitat, tal i com podeu llegir a l'annex 4 de la convocatòria.

Ja fa temps que ens arriben queixes, afortunadament són poques, de "recomanacions" subtils perquè les persones amb discapacitat, endeguin un procés d'invalidesa. Aquesta manera de fer es veu reforçada amb els processos de selecció on, per exemple, les metgesses i metges de Família que han guanyat l'oposició i presenten cert grau de discapacitat aquest diumenge no podran escollir un SAP (Servei d'Atenció Primària, format per molts centres de salut), si una altre persona amb discapacitat ja l'ha demanat i aquest SAP, ofereix menys de 20 places.
Amb això l'ICS demostra que una persona especialment sensible és una càrrega, encara que després digui que reserva un 5% de les places a persones discapacitades, però "del dicho al hecho hay mucho trecho". Si tant es vol posar la medalla, al estil Màgic Andreu, que facin polítiques reals d'integració, començant amb les contractacions   eventuals, perquè l'ICS, com empresa pública, ha de contractar un 5% de treballadors amb discapacitat, però...
Eiiii!
Mira al teu voltant!
El que veus, és el que tothom està veient!
El 5% o més de les contractacions estan reservades a familiars i amics de les persones que poden influir en una borsa de treball que afavoreix les corrupteles i el tràfic d'influències.
Això s'acabarà el dia que qualsevol sindicat, encara que no hagi signat l'acord de borsa, pugui exercir un control real d'aquesta borsa de treball que és "transparent" com una paret de formigó.